Ädelostsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Nummer 1 när min sambo får välja fredagsmat, den är bara så god!!

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • 1 pkt bacon
  • 1 äpple
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 5 dl gräddmjölk
  • 200 g ädelost
  • Salt
  • Peppar
  • hackad persilja
  • servering: brödkrutonger
  • Instruktioner

    Skär purjon och baconskivorna i tunna strimlor. Skala och skär äpplet i små bitar Fräs allt i smöret i en kastrull. Pressa i vitlöken och rör ner curryn, låt fräsa under omrörning i 1 minut. Späd med buljongen och gräddmjölken och låt soppan koka i 5-10 minuter. Smula i ädelosten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar. Serveras rykande het överströdd med persilja och brödkrutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    vanillalover 16 februari 2008

    Fantastiskt god!! Tack för att du förgyllde vår 3-rätters i lördags!

    Lindanemon 10 oktober 2008

    Helt klart en höjdare! Jag brukar nästan alltid krydda i efterhand, men denna soppa var perfekt för mina smaklökar. TACK!

    MajaZoya 15 februari 2009

    Mycket god soppa, en av de bättre jag gjort och kommer helt klart göras fler gånger.

    Gul13 31 augusti 2009

    Tack för receptet. Riktigt god soppa som gick hem 100 %. Och då är vi ingen "soppfamilj" kan jag säga. 5 poäng och de varmaste rekommendationer från oss.

    Garposkennel 6 november 2012

    Gjorde denna soppa igår till maken och mig.Mycket god ,så god att gubben åt för 3 personer.En femma från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben