Spenat- och ädelostsoppa

Serverar: 4 portioner

Potatissoppan blir både nytta och nöje med färska spenatblad i generösa bitar och krämig ädelost.

Ingredienser

  • 150 g färsk eller fryst bladspenat
  • 4 potatisar av mjölig sort, ca 300 g
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 3 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl mjölk
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
  • 75 g Kvibille gräddädel
  • Instruktioner

    1. Grovhacka spenaten. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
    2. Fräs potatisen och löken i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar och låt koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder potatisen och löken. Tillsätt spenaten, mjölken och grädden. Låt koka upp. Smula i osten och låt den smälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben