Spenat- och potatisragu

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott som tillbehör till det mesta utan gryt- och wokrätter

Ingredienser

  • 700 g jämnstora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 st rödlök
  • 2 dl purjolök, skuren i ringar av det gröna
  • 125 g färsk bladspenat
  • 1 krm grovmalt svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 gr. Skölj och borsta potatisen, skär den i klyftor blanda med 1 smk olja och lägg dem med skalsidan ned i en långpanna vars botten täckts med baklplåtspapper.
    2. Strö över 3/4 tsk salt. Stek i ugnen i ca 35 min. Ta ut ur ugnen och ringla över 1 msk olja och rör om.
    3. Rosta sesamfröna utan matfett i en torr het pannal Låt svalna.
    4. Skär urkärnad och hinnfri paprika i lite fyrkantiga bitar. Klyfta den skalade rödlöken. Skölj spenaten och ta bort grova stjälkar. Är bladen stora riv dem i mindre bitar.
    5. Fräs paprika, rödlök och purjolök hastigt halvmjuk i 1 msk olja i en stor stekpanna. Vänd ned spenatbladen och fräs dem hastigt. Bladen skall ha kvar sin spänst och bör inte bli för slankiga. Krydda med 2 krm salt och svartpeppar. Vänd ner den varma potatisen i grönsaksblandningen. Strö över rostade sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben