Spenat- och fetaostpiroger

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god rätt som funkar bra när som helst tycker jag...

Ingredienser

  • 2 dl finstrimlad färsk spenat (går bra med frusen)
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 1 ägg
  • 1 ägg till pensling
  • 200 g fetaost, smulad i större bitar
  • peppar
  • 4 smördegsplattor
  • Till servering
  • sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda spenat, lök, ett ägg och fetaost i en bunke. Smaksätt med peppar.
    3. Halvera smördegsplattorna. Fördela fetaostblandningen på plattornas mitt och vik i hop. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla pirogerna med en gaffel. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och grädda dem gyllenbruna i ugnen, ca 10 minuter. Servera pirogerna med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 23 oktober 2009

    Inte jätte spännande mat men bra om man, som jag, behöver göra åt lite i kyl och frys. Det står inget om att man ska kavla smördegen men eftersom man nästan inte får plats med något på varje ruta annars så kavlade jag ut plattorna lite. Däremot tog det inte 10 minuter i ugnen utan närmare 25-30 innan de var fina i färgen och inte degiga längre!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben