Evas spenat- och äggröra

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 10 minuter

God och enkel spenat och äggröra som passar lika bra på smörgåsen, till frukost, till brunschen eller som tillbehör till laxmiddagen

Ingredienser

  • 250 g babyspenat
  • 2 msk smör
  • 1 msk senap
  • 2 ägg
  • Salt gärna flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj spenaten och låt rinna av. Hetta upp en panna och lägg ner spenaten. Rör då och då tills vätskan kokat bort.
    2. Tillsätt 1 msk senap. Jag föredrar en söt och stark. (Kan uteslutas om man inte gillar senap). Rör om ordentligt, tillsätt 1 msk smör och salt och fortsätt att röra.
    3. Knäck två ägg i en skål och vispa lätt med en gaffel. Häll äggen över spenaten i pannan. Rör tills äggen stelnat. Tillsätt ev ytterligare 1 msk smör. Tillsätt peppar efter smak.
    4. Servera!
    5. På bilden serverar jag den med rösta och grönsakstimbaler. Även god på bröd eller till lax.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    4.3
    30 min
    80
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben