God och enkel spenat och äggröra som passar lika bra på smörgåsen, till frukost, till brunschen eller som tillbehör till laxmiddagen
Ingredienser
250 g babyspenat
2 msk smör
1 msk senap
2 ägg
Salt gärna flingsalt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skölj spenaten och låt rinna av.
Hetta upp en panna och lägg ner spenaten. Rör då och då tills vätskan kokat bort.
- Tillsätt 1 msk senap. Jag föredrar en söt och stark. (Kan uteslutas om man inte gillar senap). Rör om ordentligt, tillsätt 1 msk smör och salt och fortsätt att röra.
- Knäck två ägg i en skål och vispa lätt med en gaffel. Häll äggen över spenaten i pannan. Rör tills äggen stelnat. Tillsätt ev ytterligare 1 msk smör. Tillsätt peppar efter smak.
- Servera!
- På bilden serverar jag den med rösta och grönsakstimbaler. Även god på bröd eller till lax.
Liknande recept
Kommentarer (0)