Ägg och mjölkfri Kladdkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod kaka. Jag har inte laktos alergi så jag använde riktigt smör, Jag kommer baka den ingen!

Ingredienser

  • 150 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 ½ dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 1,25 dl vatten, havremjölk eller laktosfri mjölkdryck
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och blanda sedan i övriga ingredienser. Låt det smälta samman och häll sedan smeten i en smord springform.
    2. Bakas i nedre delen av ugnen i 175 gr i 20 min.
    3. Kakan ska vara lite dallrig när man tar ut den, det "stannar" när kakan kallnat en stund.
    4. Servera med lättvispad laktosfri grädde elle vanlig vispgrädde, beroende på vilka gäster man har! =)

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Jansingen 19 augusti 2009

    Halleluja, sött och gott. Min son som är allergisk mot både ägg och mjölkprotein blev helt salig över denna kaka, som både var supergod och som blev snygg. Många andra recept på mjölk och äggfri kladdkaka som jag har provat har inte gått att vända ur formen. Tusen tack! Lika god för alla!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben