Den här lilla frestelsen är inte bara underbart god. Den är helt fri från mjölk, ägg och soja också.
Ingredienser
2 ½ dl strösocker
50 g mjölkfritt margarin
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl havredryck
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa socker och fett poröst med msk havredryck.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken.
Vispa sedan i minst två minuter till.
- Häll i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
Låt svalna och lossa sedan kakan ur sin form.
- Tips: Servera gärna kakan ljummen med färska bär och havregrädde som du vispar med elvisp i ca 5 minuter!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tycker denna blev mer som en saftig, mjuk chokladkaka än kladdkaka, min var inte kladdig