Mjölkfri kladdkaka

Serverar: 5-6 portioner

Den här lilla frestelsen är inte bara underbart god. Den är helt fri från mjölk, ägg och soja också.

Ingredienser

  • 2 ½ dl strösocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl havredryck
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker och fett poröst med msk havredryck. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken. Vispa sedan i minst två minuter till.
    2. Häll i smord och bröad form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur sin form.
    3. Tips: Servera gärna kakan ljummen med färska bär och havregrädde som du vispar med elvisp i ca 5 minuter!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Johannahjelm 10 april 2012

    Tycker denna blev mer som en saftig, mjuk chokladkaka än kladdkaka, min var inte kladdig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben