Äggbröd

Serverar: 3 portioner

Ett bröd min mamma alltid gjorde när vi var små, så otroligt gott, väl värt att prova!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ l vatten
  • 2 dl farinsocker
  • 1,6 – 1,7 l rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke.
    2. Töm i fingervarmt vatten och låt jästen lösa upp sig.
    3. Tillsätt ägg, salt, farinsocker och rågsikt. Blanda ihop.
    4. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig och fin deg.
    5. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
    6. Ta upp degen och knåda den väl, dela i tre delar och lägg i smorda avlånga formar. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
    7. Sätt in i ugnen som är 200grader och låt dem stå i 20-25 minuter. Om du hellre vill göra frallebullar av degen går det så klart bra.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    20
    6

    Kommentarer (2)

    Robjoo 24 oktober 2008

    Jätte gott bröd...lämnade in detta recept oxå fast mitt hette råglimpa ,så det var ej godkänt...laddar upp en bild hoppas det är okej:-) Ha en trevlig helg!

    Beckis83 1 februari 2010

    jättegott!! vårt nya vardagsbröd här hemma. tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben