äggfri pannkaka 1port

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 minuter

smaka precis som vanlig pannkaka. men är svår att grädda i stor stekpanna. passar bäst att grädda som plättar eller i liten lagg. gångra smeten om ni är fler som ska äta, lovar att ingen känner någon skillnad mot vanliga pannkakor

Ingredienser

  • mjöl 1 dl
  • mjölk 1,5 dl
  • socker 1 tsk
  • salt 1 nypa
  • smält margarin till smeten
  • Instruktioner

    smakar som vanliga pannkakor, och är mycket goda. men binder inte ihop så bra och är därför svåra att grädda i en stor stekpanna. jag gräddar dem därför oftast i en plättlagg. men det går att göra små pannkakor. hela familjen äter dessa och tycker att de är goda.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ljungqvisten 8 juni 2009

    När jag gör äggfria pannkakor använder jag fiberhusk (1 tsk ersätter 1 ägg). Det gör att pannkakorna får den "rätta" konsistensen, och blir lättare att steka. Bäst blir det om man vispar ihop fiberhusket med en skvätt vatten, och kör det i micron en liten stund. Då blir blandningen slemmig, ungefär som äggvita. Sedan är det bara att vispa i den i pannkakssmeten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben