Äggfria pannkakor med manna

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Efter mycket exprimenterande blev detta mest likt vanliga pannkakor. Jättegoda och uppskattade av äggallergiker.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl mannagryn
  • 1 krm salt
  • 1/4 dl flytande margarin
  • Till stekning
  • Smör
  • Instruktioner

    Häll mjölken i en bunke och vispa ner övriga ingredienser. Grädda pannkakor eller plättar av smeten (den är lite trögflytande), vicka pannan så att smeten fördelas jämnt. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MammaIrene 31 januari 2009

    Fantastiska!!!! ÄNTLIGEN!!!!! Nu har jag då med hjälp av detta recept lyckats göra pannkakor som vi alla gillar och kan äta.....De har ju varit rent hopplöst annas o jag har dratt mig för att göra pannkakor sedan min son blev äggalergisk... Jag mixtrade dock lite lite med ditt recept o tillsatte 3/4 dl rismjjöl (något som jag tycker gör smeten mer lättarbetad ) och 1 tsk bakpulver lite extra mjölk pga rismjölet o lite vaniljsocker..... Men det här med mannan hade jag aldrig tänkt på ... Tack"!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben