Äggtoddy med frukt och karamelliserad citron
Serverar:
4 portioner
Gott
Ingredienser
8 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl konjak eller sherry
Tillbehör
1 citron
1 dl vatten
3 msk Dansukker Finkornigt Strösocker
Färsk frukt, t ex papaya, kapkrusbär (physalis)
Instruktioner
Vispa äggulor och florsocker vitt och skummigt.
Vispa ner konjak eller sherry.
Häll upp äggtoddyn i fyra portionsskålar och ställ in i frysen.
Strimla citronskalet. Kok upp vatten och socker.
Sänk värmen och lägg ner citronskalen i sockerlagen. Koka på svag värme en minut.
Tag upp citronskalen och lägg i en liten skål. Häll lite lag över, täck med plastfolie och ställ in i kylen.
Skala papayan. Dela frukten och tag bort de små kärnorna med en sked. Skär fruktköttet i strimlor.
Öppna physalisen genom att föra tillbaka täckbladen. Vid servering fördelas frukterna tillsammans med äggtoddyn till var och en
Liknande recept
Kokosglass med frukt i lime
5-6
Vaniljgröt med exotiska frukter och vaniljyoghurt
1
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Chokladkräm med frukt och glass
4
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Karamelliserad brie
5
30 min
8-12
Melonsalsa med citron
5
4
Chocho chip frukt kaka
3.5
45 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!