Äggtoddy med frukt och karamelliserad citron

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 8 äggulor
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl konjak eller sherry
  • Tillbehör
  • 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 3 msk Dansukker Finkornigt Strösocker
  • Färsk frukt, t ex papaya, kapkrusbär (physalis)
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och florsocker vitt och skummigt.
    2. Vispa ner konjak eller sherry.
    3. Häll upp äggtoddyn i fyra portionsskålar och ställ in i frysen.
    4. Strimla citronskalet. Kok upp vatten och socker.
    5. Sänk värmen och lägg ner citronskalen i sockerlagen. Koka på svag värme en minut.
    6. Tag upp citronskalen och lägg i en liten skål. Häll lite lag över, täck med plastfolie och ställ in i kylen.
    7. Skala papayan. Dela frukten och tag bort de små kärnorna med en sked. Skär fruktköttet i strimlor.
    8. Öppna physalisen genom att föra tillbaka täckbladen. Vid servering fördelas frukterna tillsammans med äggtoddyn till var och en

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben