Äggvitekaka

Tid: 1 timme 20 minuter

Om man får äggvitor över. Ett bra sätt att ta vara på dem är att baka en mjuk kaka,. Den här är saftig och god och vill man hellre ha citronsmak är det bara att blanda i fint rivet skal.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst . Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulver Smaksätt med vanilj.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem till sist . Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i 175 º tills kakan känns torr, 40-50 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    BirgitN 21 juni 2009

    Efter att ha gjort nektaringlas hade jag 4 äggvitor över - perfekt......... Kakan blev just som det står saftig, god och väluppskattad! Tack för ett bra recept! BirgitN

    BirgitN 21 juni 2009

    Nektaringlass skulle det vara.......

    flabban 15 februari 2012

    Positivt överraskad att kakan blev så saftig. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben