Om man får äggvitor över. Ett bra sätt att ta vara på dem är att baka en mjuk kaka,. Den här är saftig och god och vill man hellre ha citronsmak är det bara att blanda i fint rivet skal.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2½ dl socker
1½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 äggvitor
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst . Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulver Smaksätt med vanilj.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem till sist . Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i 175 º tills kakan känns torr, 40-50 min.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Efter att ha gjort nektaringlas hade jag 4 äggvitor över - perfekt......... Kakan blev just som det står saftig, god och väluppskattad! Tack för ett bra recept! BirgitN
Nektaringlass skulle det vara.......
Positivt överraskad att kakan blev så saftig. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.