Äggvitekaka med nötsmak

Serverar: 1 portioner

Tid: 50 minuter

Är en väldigt god kaka att göra om man har några äggvitor som blivit över. Äggvitor går ju bra att frysa så det är bara att spara och frysa in dem.

Ingredienser

  • 1 hg margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 äggvitor
  • 50 g blockchoklad
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • (eller mandel)
  • Instruktioner

    1. Rör socker och margarin poröst. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, rör ned blandningen i smeten växelvis med mjölken. Tillsätt hälften av nötterna och chokladen och rör sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.
    2. Smörj och bröa en rund form ca 2 liter. Strö resten av nötterna i botten på formen och häll i smeten. Grädda i 200grader ugn i ca 40 minuter

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    3

    Kommentarer (1)

    Johnnie 18 september 2015

    äggvitor som man har haft frysta går inte att vispa upp till hård skum

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben