Är en väldigt god kaka att göra om man har några äggvitor som blivit över.
Äggvitor går ju bra att frysa så det är bara att spara och frysa in dem.
Ingredienser
1 hg margarin
2½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 äggvitor
50 g blockchoklad
1 dl hackade hasselnötter
(eller mandel)
Instruktioner
Rör socker och margarin poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, rör ned blandningen i smeten växelvis med mjölken.
Tillsätt hälften av nötterna och chokladen och rör sist ner de till hårt skum vispade äggvitorna.
Smörj och bröa en rund form ca 2 liter.
Strö resten av nötterna i botten på formen och häll i smeten.
Grädda i 200grader ugn i ca 40 minuter
äggvitor som man har haft frysta går inte att vispa upp till hård skum