Fin äggvitekaka

När man bakar får man ofta äggvitor över, då kan det vara bra att ha detta recept på äggvitekaka till hands.

Ingredienser

  • 20 finhackade sötmandlar
  • 6 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 citron, rivet skal av
  • 75 g smält smör
  • Instruktioner

    Smöra en 2 liters kakform. Strö det mesta av mandeln inuti formen men spara lite till dekoration. Vispa vitorna hårt och vänd ner sockret. Blanda mjölsorterna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt citronskalet och sist det smälta, avsvalnade smöret. Häll smeten i formen, strö över resten av mandeln och grädda kakan i 175 grader i 40 minuter, tills provstickan känns torr.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben