Bjud på dessa goda havrekakor och faten kommer att tömmas i ett nafs. Nötsmaken älskas av alla och den småsega konsistensen är omöjlig att motstå!
Ingredienser
100 g smör eller margarin
½ dl strösocker
½ dl nötkärnor
½ dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
3 dl havregryn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Finfördela nötkärnorna, gärna i en matberedare.
- Tillsätt matfetts- och sockerblandningen, mjölet blandat med hjorthornssaltet och havregrynen i nöthacket.
- Arbeta snabbt allt till en deg. Dela degen i 15 bitar. Rulla varje degbit till en boll. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen, 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)