Oskars Morotskaka

Denna måste jag prova!

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl rivna morötter
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 50 g smör, mjukt
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citron
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.
    2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
    4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben