Nu blir det Fest

Serverar: 1 portioner

En upplevelse som man minns

Ingredienser

  • 1 burk surströmming, förslagsvis Oskars
  • 3 st gula eller röda lökar
  • 1 pkt hårt tunnbröd
  • 1 påse mjukt tunnbröd
  • 3 st skivade tomater
  • 1 pkt gräddfil
  • 1 knippa gräslök
  • 2 kg kokt potatis (helst mandel)
  • 1 förp. valfri ost
  • Instruktioner

    Öppna Burken under Vatten i diskhon, så slipper du lukten.Lägg fiskarna i ett serveringsfat. Hacka löken och lägg på fat. Tomat,ost och Gräddfil för ovana. Koka Potatisen. Mandel kokas så att när sticknålen börjar gå in i Potstisen, sä häller man ur vattnet och låter potatisen bli färdig under lock på kall platta.En Norrlänning äter Rensad eller orensad fisk med potatis och lök. Mindre vana kan göra en klämma på valfri tunnbröd. För första gångs ätare rekommenderas en klämma med tomat ost och gräddfil till fisken och potatisen. En Kall Mörk Öl och en Snaps hör till. Drick ej Mjölk. 1 till 3 fiskar för ovana, jag äter minst tio.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Barnkalasdax
    Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i...

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben