Serverar: 2-3 portioner
Tid: 30 minuter
Väddigt god gryta som passar både vardag som fest.
Börja med att skala räkorna. Lägg skalen från räkorna i en kastrull. Häll på ca 2 dl vatten och koka under lock medan du tar hand om övriga ingredienser. Skala och skär fisken i portionsbitar. Hetta upp olivoljan i en gryta. Fräs lök och paprika utan att de tar färg. Vänd ner créme fraiche, peppar, vin, skaldjutsfond och salt. Sila av räkskalen och häll skyn som bildats i grytan. Rör om. Lägg i fisken. Låt allt försiktigt koka upp och sjud tills fisken är genomvarm, ca 5-8 minuter. Garnera med de skalade räkorna och dill.
Ber om ursäkt, enligt Cajsa Warg så var jag ju tvungen att göra lite annorlunda..... Det här var mycket gott, men jag hade skalade räkor, så det blir ju lite smakminus för det - men mitt fel! Sen kryddade jag filéerna med Santa Maria Seaffod&Barbecuekrydda innan, plus lite limesaft. Mini fraiche vart det här med. Hade ingen gul paprika, blev en tomat. Bra koncept, kommer göras igen! Tilapiafiléer är en härlig fiskråvara.