Kalasgryta med aprikos

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mustig och smakrik gryta!

Ingredienser

  • 500 g rostbiff, bog eller innanlår
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk soja
  • 100 g torkade aprikoser
  • Servering
  • Couscous eller ris blandat med rostade mandelflagor
  • Broccoli
  • Instruktioner

    Skär köttet i grytbitar, ca 4 gånger 4 cm-bitar. Skala löken och skär den i klyftor. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kött och lök. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Strö över timjan och häll över vattnet. Låt sjuda ca 25 min. Rör om då och då. Blanda grädden och mjölet till en klumpfri blandning och rör ner det i grytan. Tillsätt soja och aprikoser, ev skurna i mindre bitar, och låt grytan sjuda ytterligare 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben