Kalasgryta

Serverar: 4 portioner

Den styckade kycklingen är idealisk att använda i grytor. Vinet vid efterstekningen ger delikat smak på köttet och så blir skyn eller såsen så underbart god.

Ingredienser

  • 2 pkt djupfrysta kycklingbröst
  • Smör eller margarin
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl vitt eller rött matvin
  • 1 msk soja
  • 1 burk majskorn, ca 350 g
  • 1-2 röda paprikor
  • 200 g champinjoner
  • Saften av en halv citron
  • ½-1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingbrösten i mindre bitar och bryn dem runtom i väl upphettat matfett med ett kryddmått paprika.
    2. Salta och duscha lite svartpeppar på kycklingen. Strö över finhackad lök och låt den eftersteka med vin och soja tills den är alldeles mör.
    3. Värm majsen. Ansa och skär paprikan i stora bitar och ånga den mjuk med lite matfett och lite salt. Fräs upp champinjonerna snabbt och i varm stekpanna med sparsamt med fett. Salta dem lätt och droppa på lite citron.
    4. Lägg upp alla ingredienserna varvtals i en varm serveringsgryta. Vispa ur skyn med grädde, smaka av den och häll den över grytan.
    5. Servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben