Kalasgryta tikka masala

Serverar: 6 portioner

Vegetariskt

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stort äpple
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk currypasta eller 2 msk vanlig curry
  • 7 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk, gärna lätt
  • ½ msk gurkmeja
  • ¾ dl citronsaft
  • 2 ½ msk färsk riven ingefära
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisen i klyftor, tärna äpplet, strimla purjolöken grovt, klyfta/grovhacka löken, hacka vitlöken. Fräs i olja och slå över currypasta, vatten, tomater, linser, salt, kokosmjölk, gurkmeja, citronsaft och ingefära. Koka ihop tills potatisen känns mjuk.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben