Kalasgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god!

Ingredienser

  • Ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • Ca 2 msk margarin eller smör
  • 1-1½ tsk salt
  • Peppar från kvarn
  • 1 brk champinjoner á 400 g
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 dl svampspad eller vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 st kartong fryst á 30 g eller en kruka hackad persilja
  • Maizena ljus redning vid behov
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén först i skivor, dela på mitten och skär sedan i 1 cm tjocka strimlor. Bryn hälften av fettet i en stekpanna, lägg i strimlorna och stek 5-10 minuter, lägg över i en gryta. Häll av spadet i svampburken – OBS tänk på att spara 1 dl till såsen. Fräs svampen några minuter i resten av fettet, lägg över i grytan. Blanda svampspad (eller vatten), grädde, yoghurt, salt, peppar, paprika, persilja och vitlök, häll blandningen i grytan. Koka upp och låt koka UTAN lock på medelvärme ca 15 minuter. Red med maizena ljus redning om såsen blir för tunn.
    2. Servera potatis eller bulgur till samt grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lilltimbe 12 mars 2011

    Hej! Provar denna gryta ikväll, har den stående på spisen så den får puttra till sig :) Istället för turkisk yoghurt tog jag 3 tsk creme bonjour champinjon och karljohansvamp :) Luktar gudomligt! Tack för ett enkelt o gott recept! mvh Lilltimbe

    mazzarinen 24 mars 2011

    Lagade detta idag. Väldigt enkelt och VÄLDIGT gott! :) Tack för receptet.

    Linnea1234567 27 april 2013

    Super-god, och lätt lagad :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben