Kalasgryta på färs och pasta

Serverar: 4 portioner

Gryta på nötfärs och pasta, makaroner eller vad man föredrar.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 1 burk hela tomater 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Ca 200 g pasta
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva purjolöken. Bryn köttfärsen i en stekpanna men smula inte sönder färsen för mycket.
    2. Lägg över i en gryta, vispa ur pannan med lite vatten. Tillsätt purjolök och tomat i grytan. Koka på svag värme med spadet, tomatpuré och kryddor. Låt grytan koka på svag värme i ca 5 minuter. Koka pastan i en stor kastrull och rör ner pastan i grytan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben