Buavärstingen får festen eller vardagen att sjunga. Fullproppad med skaldjur och lax. Passar lika bra som delikat förrätt, på buffébordet eller i utflyktskorgen.
Ingredienser
4 skivor mörkt, grovt rågbröd (ta favoritbrödet)
ca 1 hg finhackad kallrökt (helst regnbågs-) lax
ca 1,5 hg rensade och kokta havskräftstjärtar (alt. räkor)
1 dl Kesella av lämplig fetthalt (minsta möjliga=smalmat)
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1 tsk skånsk senap (söt och grovkornig)
4 msk löj-, sik-, lax-, gädd- eller annan rom
Detta är ett recept värt att pröva,enkelt och gott. En klar 5:a
Gjorde den för en månad sedan och den blev riktigt uppskattad av mina gäster. 5 p.
Mycket uppskattad och enkel.