Buavärstingen (förrätt med skaldjur)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Buavärstingen får festen eller vardagen att sjunga. Fullproppad med skaldjur och lax. Passar lika bra som delikat förrätt, på buffébordet eller i utflyktskorgen.

Ingredienser

  • 4 skivor mörkt, grovt rågbröd (ta favoritbrödet)
  • ca 1 hg finhackad kallrökt (helst regnbågs-) lax
  • ca 1,5 hg rensade och kokta havskräftstjärtar (alt. räkor)
  • 1 dl Kesella av lämplig fetthalt (minsta möjliga=smalmat)
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk skånsk senap (söt och grovkornig)
  • 4 msk löj-, sik-, lax-, gädd- eller annan rom
  • Instruktioner

    1. Hacka laxen och alla kräftstjärtar utom 4 st små. Blanda övriga ingredienser (utom rommen) och rör ned lax och kräftstjärtar. Lägg upp värstingröran på brödet och garnera med stjärtar och rom. Man kan också lägga en salladsbädd under röran och peta dit lite dillvippor på toppen av det hela.
    2. Man får smacka efteråt!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    LillaJa 26 december 2009

    Detta är ett recept värt att pröva,enkelt och gott. En klar 5:a

    matvesna 30 december 2011

    Gjorde den för en månad sedan och den blev riktigt uppskattad av mina gäster. 5 p.

    christincarlsson 2 januari 2012

    Mycket uppskattad och enkel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben