Serverar: 5 portioner
Tid: 30 minuter
En jättegod och annorlunda förrätt. Lite pysslig att göra men väcker absolut stor beundran när den står på bordet. Vill man göra det enkelt för sig struntar man i att göra röran och köper färdig Skagenröra eller Ishavsröra.
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna. Smaka av med senap, salt, peppar och citronsaft från ½ citron. Ta ut rundlar ur franskbrödet med ett glas ca 5 cm i diameter. Varva bröd och fyllning med bröd överst och underst. Bred crème fraiche rund bakelserna. Rulla eller doppa dom försiktigt i krosset från ostbågarna. Bred rom på toppen. Sätt dit en räka, en citron bit och ett gräslöksstrå på varje bakelse.
Hur gör man egentligen när man vispar creme fraichen hårt? Jag provade detta recept men creme fraichen blev aldrig hård av allt vispande, skall det möjligtvis vara grädde som man vispar hårt och sätter till creme fraiche eller har jag helt enkelt misslyckas med detta? //Frixx
God afton i stugan ! Ostbågetornen förgyllde kvällens middag enormt. Kul att se gäster le och smila innan dom ens smakat! Dom log inte mindre när dom ätit. Bifogar en bild på kvällens succé.
Riktigt gott :)