Ostbågstorn till förrätt

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod och annorlunda förrätt. Lite pysslig att göra men väcker absolut stor beundran när den står på bordet. Vill man göra det enkelt för sig struntar man i att göra röran och köper färdig Skagenröra eller Ishavsröra.

Ingredienser

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 blad gelantin
  • 150 g skalade räkor
  • 1 schalottenlök
  • 1 ½ msk gräslök
  • 1 ½ msk dill
  • 1 msk dijon senap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ citron
  • 15 tunna skivor formbröd
  • Garnering
  • 1 dl crème fraiche
  • 5 dl krossade ostbågar
  • 50 g röd stenbitsrom
  • 5 skalade stora räkor
  • ½ citron
  • 5 strån gräslök
  • Instruktioner

    Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna. Smaka av med senap, salt, peppar och citronsaft från ½ citron. Ta ut rundlar ur franskbrödet med ett glas ca 5 cm i diameter. Varva bröd och fyllning med bröd överst och underst. Bred crème fraiche rund bakelserna. Rulla eller doppa dom försiktigt i krosset från ostbågarna. Bred rom på toppen. Sätt dit en räka, en citron bit och ett gräslöksstrå på varje bakelse.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Frixx 21 januari 2011

    Hur gör man egentligen när man vispar creme fraichen hårt? Jag provade detta recept men creme fraichen blev aldrig hård av allt vispande, skall det möjligtvis vara grädde som man vispar hårt och sätter till creme fraiche eller har jag helt enkelt misslyckas med detta? //Frixx

    Anderstam 19 juli 2012

    God afton i stugan ! Ostbågetornen förgyllde kvällens middag enormt. Kul att se gäster le och smila innan dom ens smakat! Dom log inte mindre när dom ätit. Bifogar en bild på kvällens succé.

    Jezz72 7 november 2012

    Riktigt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben