Bosses makrill-aubergine förrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Auberginer kräver lite smaktillsatser för att bli uppskattade, då de inte smakar mycket av sig själva. Här är en utmärkt förrätt som både är exotisk, underbart god och tilltalande för ögat.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 mango
  • 1 rökt makrill
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • Färsk dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginen på längden i 4 halv centimeter tjocka skivor. Grilla omedelbart dessa i en grillpanna tills de fått "grillränder". Lägg aubergineskivorna på bakplåtspapper, bred på lingonsylten och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Rensa den rökta makrillen, lägg på ett ugnsfast fat med kanter. Dela mangon på mitten (skär runt kärnan) och snitta fruktköttet först på ena hållet och sedan 90 grader för att få centimeter stora tärningar/kuber. Vänd mangon ut-och-in och plocka ur tärningarna. Det räcker med halva mangon till denna rätt. Lägg dillen och mangotärningar på makrillen och häll på lite matlagningsgrädde. Sätt in i den heta ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut aubergineskivorna, lägg upp en på varje tallrik och se till att några mangobitar hamnar överst.
    2. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chrisq 5 maj 2010

    oj det här lät gott måste testas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben