Serverar: 6 portioner
Tid: 20 minuter
En variant av denna goda kaka, nu med banansmak. Lätt och snabb att fixa till. De oväntade gästerna kommer att bli förvånade hur snabbt det gick och hur god den är. Jag hann inte ens knäppa en bild innan någon varit framme och smakat!
Sätt på ugnen, 200 grader. Smält margarinet i en plastbunke i mikron, cirka 1 minut. Tillsätt socker, mjöl, havregryn och blanda. Skala, kärna ur och skiva äpplena och skiva bananen. Fördela äpplen och banan i en pajform eller liknande. Krama ur citronen över frukten. Smula smulblandningen över frukten. Kör kakan i mikrovågsugnen i cirka 5 minuter på max. läge. Ta ut och låt den baka i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått färg. Har du en mikrovågsugn med grill, så går ju detta bra också. Servera varm eller kall, och det är frivilligt att ha på lite vaniljsås för dem som tycker att ju mer är desto bättre!
Jättesmaskig! Jag rev lite vit choklad över också. Serverade med vaniljglass eftersom vi ville ha mer... Kristina
ganska god fast banansmaken tog över lite för mycket. kommer göra om denna paj igen, fast då ska jag ha mindre bananer. :)