Bosse Banans smarriga smul-äppelkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En variant av denna goda kaka, nu med banansmak. Lätt och snabb att fixa till. De oväntade gästerna kommer att bli förvånade hur snabbt det gick och hur god den är. Jag hann inte ens knäppa en bild innan någon varit framme och smakat!

Ingredienser

  • 3 medelstora äpplen
  • 1 banan, gärna övermogen
  • 1/4 citron
  • 75 g margarin
  • 1 dl brunt socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • Till servering
  • Vaniljsås (för de som vill ha lite mer)
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen, 200 grader. Smält margarinet i en plastbunke i mikron, cirka 1 minut. Tillsätt socker, mjöl, havregryn och blanda. Skala, kärna ur och skiva äpplena och skiva bananen. Fördela äpplen och banan i en pajform eller liknande. Krama ur citronen över frukten. Smula smulblandningen över frukten. Kör kakan i mikrovågsugnen i cirka 5 minuter på max. läge. Ta ut och låt den baka i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått färg. Har du en mikrovågsugn med grill, så går ju detta bra också. Servera varm eller kall, och det är frivilligt att ha på lite vaniljsås för dem som tycker att ju mer är desto bättre!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    kristinahedberg 10 februari 2009

    Jättesmaskig! Jag rev lite vit choklad över också. Serverade med vaniljglass eftersom vi ville ha mer... Kristina

    Hinz 26 maj 2012

    ganska god fast banansmaken tog över lite för mycket. kommer göra om denna paj igen, fast då ska jag ha mindre bananer. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben