Bosses Kroppisar

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 2 timmar

Der blev faktiskt goda, trots att jag aldrig gjort kroppkakor förut, men jag har ju min andra bibel, nämligen Konsums kokbok, där läser jag och får inspiration. Man behöver ju inte följa alla recept slavisk, utan man kan variera lite utan att därför förstöra grundiden med receptet. Tex kryddningen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 150-200 g rimmat fläsk
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl + lite mjöl till bakbordet
  • 1 msk salt till kokningen
  • Instruktioner

    1. Skala ca ett kilo vinterpotatis, hacka i småbitar, koka dem. Mosa dem medan de är varma. Spar. Hacka upp 150-200 g rimmat fläsk i en centimetersbitar, hacka upp ett par gula lökar ungefär lika smått, stek upp lök och fläsk, krydda med en tsk grovmalen svartpeppar. Spar dessa ingredienser till dan efter.
    2. Andra dan: Blanda den mosade potatisen med 2 uppvispade ägg och 2 dl vetemjöl och en tsk salt, gärna med en elvisp. Man ska inte knåda degen! Degen ska sen formas till en rulle, på mjölat bakbord, skär upp i 12 st bitar, halva degen först och halva sen. Ta sex av bitarna forma till bollar, gör en fördjupning, stoppa i ca en rågad msk i fördjupningarna , kläm ihop och rulla till bollar.
    3. Lägg i sex av bollarna i ett par liter kokande vatten, tillsammans med en msk salt. (Jag använder mineralsalt, (som jag tror är lite nyttigare än vanligt salt.) Låt bullarna koka tills de flyter upp, sen 5-6 min till. Ta upp dem med en hålslev och gör de andra sex på samma sätt. Låt dem kallna lite, servera med lingonsylt. Smaklig måltid! Bild kommer på min bildsida! MVH bosseh. (Den glada amatörkocken.) Serveras med ingonsylt eller rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben