Bosses mandelmassebullar

Blir cirka 15 bullar.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl vispgrädde, kall
  • 1 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 4–5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1–2 dl strösocker
  • 1 dl riven mandelmassa
  • Dekor
  • 1 vispat ägg
  • 2 msk pärlsocker
  • 3 msk hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Vispa ut jästen i grädden. Rör ner övriga ingredienser, arbeta ihop till en bra deg.
    3. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme.
    4. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en tunn platta, 25 x 30 centimeter.
    5. Fördela smör, socker och mandelmassa. Rulla ihop varje platta och dela varje del i 7–8 bitar.
    6. Ställ i pappersformar och låt jäsa i cirka 45 minuter. Pensla med ägg och strö pärlsocker och mandel över.
    7. Grädda i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Wiola 14 februari 2009

    Jättegoda festbullar Wiola

    LisaIsaksson 13 augusti 2009

    Det står inget om att smöret skall kallna innan man blandar i det? / Lisa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben