Bosses courgette-purjolöksgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Prova denna som tillbehör till ugnbakad laxsida. Härligt frisk och nyttig.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 1 courgette (squash)
  • 3 tomater, skinnade och hackade (eller 1 burk krossade tomater)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 liten knippa färsk koriander
  • 1 dl riven ost, gärna med smak
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i 10 cm långa bitar, klyv den på längden Skala och skär courgetten i 10 cm långa bitar och dela den på längden, och sen i 5 mm tjocka skivor. Lägg purjolök och courgette i kokande saltat vateen och låt koka i 10 minuter. Skålla tomaterna och dra av skinnet, skär dem i små bitar
    2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok. Tillsätt tomatbitarna (eller de krossade tomaterna på burk), pressa ned en vitlöksklyfta, hacka koriandern fint och tillsätt. Låte det puttra och smaka av med salt och peppar. Häll av kokvattnet från purjo-och courgettekoket. Lägg upp dessa på ett ugnsfast fat, häll tomatröran över och sedan den rivna osten. Gratinera i 200 grader i 10 minuter.
    3. Servera till Bosses ugnsbakade laxsida, kokt potatis och Bosses citronlaxsås. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben