Mandelmassebullar

Serverar: 100 portioner

Tid: 3 timmar

Dessa gör jag alltid till jul.

Ingredienser

  • 2 kg vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl strösocker
  • 3 pkt jäst för söt deg
  • 500 g margarin
  • 1 liter standardmjölk
  • 2 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Fyllning
  • 500 g mandelmassa
  • Ca 200 g rumsvarmt smör
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i degskålen och häll på sockret. På några minuter har jästen smält. Smält margarinet och häll sen i mjölken. Låt det bli ca 37º och häll det sen över jästen.
    2. Häll i mjölet och saltet och arbeta ihop till en fast deg. Låt jäsa övertäckt 40 minuter och kavla sen ut rektangulära bitar ungefär 40x50 cm som du smörar med smör och lägger på riven mandelmassa. Vik ihop degen i tre delar på längden och skär bitar ca 3-4 cm breda. Skär en skåra i mitten av bitarna och vänd ändarna ut och in så de två längderna mellan ändarna blir vridna eller gör vanliga snurror i pappersformar. Lägg på plåt och låt jäsa 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
    3. Grädda i mitten av 225-250º varm ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben