Mandelmassebullar med blåbär

Serverar: 20 portioner

Goda, godare och godast är dessa ljuvliga bullar! Prova att byta ut 4 dl av den glutenfria mjölmixen mot mandelmjöl. Glutenfria.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Ca 12 dl glutenfri fin mjölmix + lite extra till utbakningen
  • Fyllning
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 dl blåbär
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, blanda ner mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över fiberhusken under omrörning. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör ut jästen i blandningen och rör om tills den är upplöst. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Strö lite mjölmix på bakbordet och stjälp upp degen och arbeta samman till en lös deg. Dela i två delar och kavla med mjölad kavel ut varje del till ca 20x40 cm. Bred på riven mandelmassa och strö över blåbär, rulla samman med skarven neråt. Skär i ca 3 cm tjocka bitar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben