Ölvåfflor - till förrätter

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Goda frasiga våfflor som passar med valfri röra till förrätt. På bilden med ostchampinjonröra. Sylt och grädde tror jag inte är någon bra idé.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ msk strösocker
  • 2½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2½ dl öl
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna av medan ni rör ihop smeten. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll i mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och öl och vispa ihop. Rör sist ner det avsvalnade smöret. Häll ca 1 dl smet i ett varmt våffeljärn och grädda vackert bruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben