Skaldjurs omelett

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Läckert och snabblagat.

Ingredienser

  • Skaldjurstuvning
  • 4 dl mjölk
  • ½ dl mjöl
  • 30 g smör
  • ½ gul lök (finhackad)
  • 200 g tinade skaldjur (räkor, crabstick)
  • 100 g sparrisbitar (väl avrunnen)
  • 2-3 msk dill
  • 1-2 tsk grönsaksbuljongs pulver
  • Salt
  • Peppar
  • Omelett per person
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Stuvning: Fräs löken i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken och i omgångar under vispning, smaksätt med grönsaksbuljong, salt och peppar. Tillsätt sparrisen och låt sjuda några minuter. Tillsätt skaldjuren och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
    2. Omelett: Rör ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel. Stek på svag värme tills den börjar stadga sig. Lägg ca 1 dl stuvning på ena halvan av omeletten och slå upp den på en tallrik.
    3. Servera eventuellt med en bit rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    OmiaO 7 september 2010

    Jag hade vitpeppar i skaldjursstuvningen, det blev väldigt gott. Tack för ett bra recept, perfekt för en snabblagad lunch!

    Relaterade Artiklar

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben