Marängtårta med nötsmak

Serverar: 12 portioner

God marängtårta med nötsmak. Lägg ihop tårtan direkt på serveringsfatet. Den är lättast att handskas med då.

Ingredienser

  • 150 g hasselnötskärnor
  • 175 g siktat florsocker, 3 dl
  • 1 msk potatismjöl
  • 6 äggvitor
  • Matfett till pannkakslaggen
  • Vetemjöl till pannkakslaggen
  • Fyllning och garnering
  • 100 g blockchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 50 g hasselnötskärnor
  • Lite kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Rosta alla 200 g nötkärnor i ugnen. Gnid av skalen på en handduk. Mal 150 g på mandelkvarn och blanda det med florsocker och potatismjöl.
    2. Vispa vitorna till hårt skum, fortsätt vispningen några minuter samt vänd försiktigt ner nötblandningen.
    3. Lägg ca 1/5 av smeten åt gången i smord och mjölad pannkakslagg, bred ut den jämnt och grädda i 175 graders ugn ca 10 minuter. Lätt bottnarna bredvid varandra alldeles plant.
    4. Smält blockchokladen i fingervarmt vattenbad, högst 37 grader. Bred ut den tunt på folie till format 30x24 cm. Låt chokladen nästan kallna och linjera sedan upp den i 3 cm breda längder. Dela längderna i 12 bitar på 8 respektive 6 cm.
    5. Vispa grädden och blanda den med sockret. Hacka de resterande nötterna, blanda dem med 2/3 av grädden. Bred nötgrädden mellan bottnarna. Täck tårtan ovanpå och runt kanterna med resten av grädden.
    6. Lägg de långa chokladplattorna ovanpå tårtan, ställ de kortare runt kanten och sikta kakao över.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben