Äkta majonnäs grundrecept

Serverar: 10 portioner

Tid: 10 minuter

Äkta supergod majonnäs. Receptet är taget från AMU i Hbg, där jag gjorde min kockutbildning.

Ingredienser

  • 2 msk colemans senapspulver
  • 1 msk vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2,25 dl olja
  • 5 msk vinäger
  • ½ tsk worchestersås
  • 10 äggulor
  • Instruktioner

    1. Blanda senaps pulvret med vatten Tillsätt äggulorna, salt och peppar Tillsätt oljan under vispning först droppvis och sedan i en fin stråle När majonnäsen börjar tjockna tillsätt lite vinäger. Gör detta i omgångar tills alla olja och vinäger är tillsatt. Smaksätt med worchestersås. Häll upp majonnäsen i en ren bunke. Täck ytan med smörpapper. förvara i kyl
    2. Se till att alla ingredienser har samma temperatur (rumstemperatur eller kylskåpskalla) Häll ej i oljan för snabbt utan i en fin och jämn stråle.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (2)

    AsaMa 23 mars 2013

    Är det rätt mängd salt uppgivet? Majonnäsen gick ihop jättefint men den blev oanvändbar pga saltet. den blev ittersalt.

    Boz 23 februari 2024

    Från AMU-centers receptpärm - skitgod majo.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben