Äkta supergod majonnäs. Receptet är taget från AMU i Hbg, där jag gjorde min kockutbildning.
Ingredienser
2 msk colemans senapspulver
1 msk vatten
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
2,25 dl olja
5 msk vinäger
½ tsk worchestersås
10 äggulor
Instruktioner
Blanda senaps pulvret med vatten
Tillsätt äggulorna, salt och peppar
Tillsätt oljan under vispning först droppvis och sedan i en fin stråle
När majonnäsen börjar tjockna tillsätt lite vinäger. Gör detta i omgångar tills alla olja och vinäger är tillsatt.
Smaksätt med worchestersås.
Häll upp majonnäsen i en ren bunke.
Täck ytan med smörpapper. förvara i kyl
Se till att alla ingredienser har samma temperatur (rumstemperatur eller kylskåpskalla)
Häll ej i oljan för snabbt utan i en fin och jämn stråle.
Är det rätt mängd salt uppgivet? Majonnäsen gick ihop jättefint men den blev oanvändbar pga saltet. den blev ittersalt.
Från AMU-centers receptpärm - skitgod majo.