Älgkalops

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den bästa kalops jag någonsin gjort! Utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 1 kg benfri högrev av älg
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 7,5 dl vatten
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 12 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 purjolök i breda bitar
  • 2 morötter i tjocka skivor
  • Instruktioner

    Skär köttet i tre cm stora kuber. Bryn bitarna i smör. Lägg inte för mycket kött i pannan åt gången, då blir köttet kokt snarare än stekt. Lägg köttet allt eftersom det blir klart i en gryta, pudra över mjölet, salta och rör om. Häll på vattnet och kryddorna. Låt grytan koka på svag värme i 45 min innan du lägger i lök och morötter. Fortsätt koket tills köttet är riktigt mört. Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kekke46 9 september 2011

    Har gjort din kalops, den blev jättegod. La till lite grädde. En femma härfrån oss.

    kekke46 9 september 2011

    Poängen också

    katbeghan 6 november 2011

    Provade denna rätt i kväll. Smakade mycket gott! Serverade med lite persilja över till dekor. Men min dotter var sådär över maten, tyckte mest om rödbetorna. Första gången hon fick smaka på dem:-) Hon är bara 14 mnd, så det var lite för stora bitar för henne. Men mitt betyg är en stärk 4. Passade på att lägga upp en bild!

    GrandCru 16 november 2011

    Tack för de fina betygen och för den aptitretande bilden! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben