Älgkalops i tryckkokare

Serverar: 6 portioner

Den godaste kalopsen utan lagerblad. Jag gör den på halvtinat älgkött och i tryckkokaren så går det snabbt.

Ingredienser

  • 700 g älgkött benfritt
  • Smör
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • Soya
  • Majsena
  • Vatten
  • Ev: grädde eller créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär det halvtinade älgköttet i tärningar.Bryn det i en stekpanna i smör. Häll vatten i tryckkokaren. Tillsätt köttbuljongtärningen och soya. Lägg i de brynta köttbitarna. Koka köttet i tryckkokaren i ca 15-20 min beroende på vilken del av älgen man använder. Tag upp köttet. Sila skyn och häll i en kastrull. Rör ut majsenan i lite vatten häll i skyn och koka upp. Vill man ha det lite festligare ersätter man vattnet till majsenan med grädde eller créme fraiche. Häll såsen över köttet.
    2. Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    4
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    Milo09 18 december 2009

    Gjorde detta härom dagen . Då fick jag bara se vilka ingredienser det skulle vara. Det blev väldigt gott. Enkelt var det också.

    Amandia 11 juni 2010

    Mums vad gott det låter. Har letat efter recept på älgkött i tryckkokaren ett tag nu. Ska absolut prövas =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben