Den godaste kalopsen utan lagerblad. Jag gör den på halvtinat älgkött och i tryckkokaren så går det snabbt.
Ingredienser
700 g älgkött benfritt
Smör
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
Soya
Majsena
Vatten
Ev: grädde eller créme fraiche
Instruktioner
Skär det halvtinade älgköttet i tärningar.Bryn det i en stekpanna i smör.
Häll vatten i tryckkokaren. Tillsätt köttbuljongtärningen och soya. Lägg i de brynta köttbitarna.
Koka köttet i tryckkokaren i ca 15-20 min beroende på vilken del av älgen man använder.
Tag upp köttet. Sila skyn och häll i en kastrull.
Rör ut majsenan i lite vatten häll i skyn och koka upp.
Vill man ha det lite festligare ersätter man vattnet till majsenan med grädde eller créme fraiche.
Häll såsen över köttet.
Gjorde detta härom dagen . Då fick jag bara se vilka ingredienser det skulle vara. Det blev väldigt gott. Enkelt var det också.
Mums vad gott det låter. Har letat efter recept på älgkött i tryckkokaren ett tag nu. Ska absolut prövas =)