Älgrullader

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g älginnanlår i 8 skivor
  • 1 gul lök
  • 50 g späck eller fett fläsk
  • ättiksgurka
  • 1 msk senap
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 buljongtärning
  • 2-3 msk beurre manié
  • Instruktioner

    Banka ut köttskivorna tunt mellan plastfolie. Skala, skiva och bryn löken i stekpanna. Skär späcket i 8 stavar och gör detsamma med gurkorna. Stryk tunt med senap på älgköttet och fördela däröver 1 bit gurka, 1 bit späck samt löken. Vik in ändarna på köttet, rulla samman till rullader och fäst med tandpetare. Bryn köttet omsorgsfullt runt om och vispa sedan ur pannan med en bottenskyla vatten. Sänk värmen till låg temperatur och låt bräsera under lock med buljongtärningen 40 minuter. Tag upp rulladerna och plocka bort tandpetarna. Öka värmen och koka upp skyn med grädden. Tillsätt beurre manié under fortsatt vispning i 2 minuter. Smaka av såsen. Krydda eventuellt med mera senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben