Gammaldags älgrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Med ansjovis som ger en extra smak!

Ingredienser

  • 500 g älgkött, t ex innanlår, fransyska
  • 1 kryddmått peppar
  • 2 msk smör
  • 125 g ansjovisfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl buljong (vatten + tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 0,5 cm tjocka skivor, lättast att skiva halvtinat. Peppra köttet. Skala och skiva löken, bryn den i 2 msk smör och låt den svalna något. Fördela ansjovis och lök på köttskivorna. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.
    2. Bryn rulladerna runt om i resten av smöret och lägg över i gryta. Pudra över vetemjölet och vispa ur stekpannan med lite varmt vatten och häll det över rulladerna. Tillsätt buljong och grädde. Sjud under lock 20-30 minuter tills rulladerna är möra.
    3. Servera med kokt potatis, morötter, ärtor och syltlök eller lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben