Älgrullader i portersås

Serverar: 4 portioner

God helggryta

Ingredienser

  • 800 g älgstek i stora skivor
  • 1 dl finhackad saltgurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk svensk senap
  • Att koka i
  • 1 flaska 33 cl, porter eller mörkt öl
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk mellanmalen svartpeppar
  • Sås
  • ca 5 dl kokspad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Lägg köttskivorna på en skärbräda. Blanda ättiksgurkan, persiljan och senapen och fördela mitt på köttskivorna. Rulla ihop som paket. Fäst med tandpetare.
    2. Blanda allt till lagen i en låg vid kastrull. Koka upp och lägg försiktigt i rulladerna. Låt allt puttra tills köttet är riktigt mört. Pröva första gången efter en halvtimme. Men det kan ta längre tid beroende på vilket kött du har: Sila av syn i en kastrull. Red av med mjölet utrört i lite kallt vatten. Koka några minuter. Smaka av och runda av med grädden.
    3. Nykokt potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben