Grevens ansjovisfyllda oxrullader i portersås

Serverar: 4 portioner

Svensk klassiker. Rulladerna får puttra i porter som ger en härlig och mustig sås.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff i skivor, ca 10 st
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett
  • Fyllning
  • 1 liten rödlök
  • ½ dl hackad persilja
  • 3/4 liten ask ansjovisfiléer à 55 g
  • Kokspad
  • 1 flaska porter
  • ½ dl svart vinbärssaft, outspädd
  • 2 msk soja
  • 8 -10 krossade enbär
  • ½ tsk timjan
  • 1 ½ köttbuljongtärning
  • Sås
  • 4 dl silat kokspad + vatten
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Mosa ansjovisfiléerna. Blanda samman allt. Lägg ut köttskivorna och salta och peppra dem lätt. Fördela fyllningen på dem. Vik in långsidorna lite och rulla sen samman från kortsidan. Fäst med tandpetare. Bryn några rullader i taget i lite matfett. Lägg sen rulladerna i en gryta. Koka upp ingredienserna till kokspadet och häll det över rulladerna. Låt dem puttra under lock 40-50 min. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Sila kokspadet och mät upp det. Fyll på med vatten så att det blir ca 4 dl. Häll det i en kastrull och låt det koka upp. Rör samman grädden med mjölet och vispa ner det i såsen. Smaka av. Lägg ner rulladerna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
    2. Bjud rulladerna med t ex kokt potatis, gelé och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jobenius 31 augusti 2011

    Mungen löber i vann bara man ser receptet. Det skall bli en rolet att pröva. Skåning

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben