Porterkokta oxrullader

Serverar: 4 portioner

Lövbiffen runt en bit gurka. Rulla koka i porter och grädde. Svårare är det faktiskt inte att servera en riktig festmåltid

Ingredienser

  • 2 saltgurkor
  • 8 skivor lövbiff
  • en klick Svenskt Smör
  • 1 flaska porter
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 2 1/2 dl Mellangrädde
  • Soja
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Potatismos
  • Rårörda lingon
  • Sallad
  • Instruktioner

    Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta, och bryn ruladerna runt om. Häll på porter och saft, sänk värmen och lägg på locket. Låt det hela småputtra på svag värme i cirka 30 minuter. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i ytterligare 10 minuter. Smaka av såsen med Soja och peppar. Sötare blir såsen med lite mer saft. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon eller gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    gundysie 24 februari 2008

    Underbart goda. En riktigt härlig måltid. Tack ! Vivianne Hedberg - Svensson

    lazzzzz0 6 januari 2009

    Oxrullader med porter. Får det att vattnas i munnen på mig.

    lazzzzz0 6 januari 2009

    Oxrullader med porter. Får det att vattnas i munnen på mig.

    lazzzzz0 16 januari 2009

    Jag har nu lagat dina rullader. Ätit o njutit. Mmmm. Fick lite lite hjälp i köket. Det behövs ibland. Full pott. Lars.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben