Oxrullader med stark fyllning

Serverar: 4 portioner

Fyllda rullader med kryddstarka blandningar av kajennpeppar, ansjovis och skinka.

Ingredienser

  • 8 skivor benfritt nötkött av t . ex . innanlår eller fransyska
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 små skivor rökt skinka
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade ansjovisfiléer
  • 1 msk senap
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1,5 dl tomatjuice
  • Några svartpepparkorn
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök skuren i ringar
  • Instruktioner

    1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och krydda dem på ena sidan med salt och kajennpeppar. Lägg en skiva rökt skinka på varje köttskiva.
    2. Blanda hackad lök, ansjovis och senap. Fördela blandningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst varje rullad med en tandpetare.
    3. Hetta upp matfett och bryn rulladerna runt om. Tillsätt sedan buljong och tomatjuice och lägg i pepparkornen. Efterstek under lock ca 50 minuter eller tills köttet är mört.
    4. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Lägg dem på serveringsfat och håll dem varma.
    5. Red av skyn med vetemjöl utrört med lite vatten. Späd med grädde och smaksätt ev med lite sherry. Häll såsen över rulladerna och garnera med lökringar.
    6. Servera med pressad potatis eller potatismos samt kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben