Oxrullader

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g innanlår i 8 skivor
  • 1 gul lök
  • 50 g späck eller fett fläsk
  • 1 dl ättiksgurka
  • 1 msk senap
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 buljongtärnin
  • 2-3 msk beurre manié
  • Instruktioner

    Banka ut de 8 köttskivorna mycket tunt mellan plastfolie. Skala, skiva och bryn löken i stekpanna. Skär späcket i 8 stavar och gör detsamma med gurkorna. Stryk ett tunt lager med senap på köttet och lägg sedan 1 bit gurka, 1 bit späck samt lök på varje köttskiva. Vik in ändarna på köttet, rulla samman till rullader och fäst med tandpetare. Bryn köttet omsorgsfullt runt om och vispa ur pannan med en bottenskyla vatten. Sänk till låg värme och låt brässera under lock med buljongtärningen i 40 minuter. Tag upp rulladerna och plocka bort tandpetarna. Öka värmen under pannan och koka upp skyn med grädden. Tillsätt beurre manié under fortsatt vispning i 2 minuter. Smaka av såsen. Krydda eventuellt med mera senap som tillsätts efter att såsen kokat färdigt. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben