Porterstekta oxrullader

Serverar: 4 portioner

Mums

Ingredienser

  • Du behöver
  • 8 - 10 tunna skivor innanlår (ca 500 g)
  • Till fyllningen
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 saltgurka
  • 1 - 2 msk senap
  • 2 msk hackad persilja
  • Att koka i
  • 1 flaska porter
  • 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 2 msk soja
  • 6 krossade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 köttbuljongtärning
  • Till såsen
  • 4 dl spad (se ovan)
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Till servering
  • Rårörda lingon
  • estnisk saltgurka
  • glacerad potatispuré
  • Instruktioner

    - Lägg köttskivorna på ett skärbräde. - Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör eller margarin. - Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök, gurka, senap och hackad persilja. - Fördela fyllningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare. - Koka upp ingredienserna till kokspadet i en kastrull. Lägg i rulladerna. Låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört. - Sila kokspadet. - Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i spadet. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar om så behövs. - Tag bort tandpetarna och lägg ner rulladerna i såsen. - Gör en god potatispuré, rör ner lite extra grädde och lägg över moset i en eldfast form. Ställ in under grillelementet i ugnen tills purén får en fin yta.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben