Långstekt porterstek

Serverar: 4 portioner

När mina föräldrar kommer på middag under den kallare tiden på året, lagar jag ofta något rejält. När köttet får stå inne på låg värme i timmar blir det perfekt!

Ingredienser

  • 1,2 - 1,5 kg nötstek
  • 50 cl Carnegie porter
  • 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1,5 dl Kikkoman soya
  • 6 svartpepparkorn
  • 6 enbär
  • 2 tsk timjan, torkad
  • 2 gula lökar, skalade och i klyftor
  • Såsen
  • Skyn från grytan
  • 2 - 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk svartvinbärsgele
  • Instruktioner

    1. Lägg steken i en gjutjärnsgryta med lock och häll i porter, saft och soya. Lägg i lök, svartpepparkorn, timjan och enbär. In i ugnen på 100 grader i 10h. Vänd köttet efter halva tiden. Vispa samman såsen.
    2. Till servering: Potatis pressgurka Svartvinbärsgelé

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben