Långlagad porterstek i ugn

Klassisk husmanskost och väldigt, väldigt gott blir det när köttet får lagas på låg värme i flera timmar. Såsen gör jag alltid måfå med vätska.

Ingredienser

  • 1,5 kg nötstek
  • 50 cl Carnegie porter
  • 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1,5 dl Kikkoman soya
  • 6 svartpepparkorn
  • 6 enbär
  • 2 tsk timjan, torkad
  • 2 gula lökar
  • Såsen
  • Sky från grytan
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk svartvinbärsgele
  • Instruktioner

    Lägg köttet helt i en gjutjärnsgryta med lock och häll i porter, saft, soya, skalad och klyftad lök, svartpepparkorn, timjan och enbär. In i ugnen på 100 grader i 8 - 10h. Vänd gärna köttet efter halva tiden. Ta lite sky från grytan och vispa ner vetemjöl. Rör i vispgrädde och smaka av med svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4.8
    2 h
    8
    15
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben