Jag tillagar alltid hela köttbitar på låg grad i flera timmar. Resultatet blir väldigt saftigt och fint kött. Köp kvalitets kött dock, inget kan rädda dålig kvalitet. Fotot visar dubbel mängd.
Ingredienser
Ca 1,5 kilo fläskkarré
10 st katrinplommon
2 gula lökar, skalade och i klyftor
10 st torkade aprikoser
1 msk flingsalt
0,5 msk svartpeppar
5 dl vatten + 2 köttbuljongtärningar, koka samman
Instruktioner
Sätt ugnen på 90 grader. Lägg karrén trångt i en gjutjärnsgryta med lock, lägg frukt och lök runt om, krydda och häll över buljongen. Sätt på locket och tillaga i ugnen tills innertemperaturen visar 65 grader. Låt den vila en stund i folie.
Till servering:
Potatis
Den godaste gräddsåsen
Grönt
Gele
Pressgurka