Långstekt fruktspäckad fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Jag tillagar alltid hela köttbitar på låg grad i flera timmar. Resultatet blir väldigt saftigt och fint kött. Köp kvalitets kött dock, inget kan rädda dålig kvalitet. Fotot visar dubbel mängd.

Ingredienser

  • Ca 1,5 kilo fläskkarré
  • 10 st katrinplommon
  • 2 gula lökar, skalade och i klyftor
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 5 dl vatten + 2 köttbuljongtärningar, koka samman
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 90 grader. Lägg karrén trångt i en gjutjärnsgryta med lock, lägg frukt och lök runt om, krydda och häll över buljongen. Sätt på locket och tillaga i ugnen tills innertemperaturen visar 65 grader. Låt den vila en stund i folie.
    2. Till servering: Potatis Den godaste gräddsåsen Grönt Gele Pressgurka

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben