Oxrullader

Serverar: 4 portioner

Riktig gammeldags husmanskost när den är som bäst.

Ingredienser

  • 8-10 lövbiffar
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot i bitar
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 kryddpepparkorn
  • 2-3 vitpepparkorn
  • 1 l vatten
  • Maizenaredning ca 3 msk
  • Grädde till såsen
  • Instruktioner

    Lägg en baconskiva på varje lövbiff, rulla ihop och bind om med snöre Bryn runt om i stekgryta.Häll på vatten, grönsaker buljongtärning samt den mosade vitlöken. Låt sjuda under lock ca 1 tim. Tag upp köttet och sila spadet, "mosa ur silen" spar motroten till garnering Reducera spadet till hälften. Red av såsen smaka av med salt,peppar samt grädde. Serveras med kokt potatis, broccoloi samt en god gelé

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben